Ocazie unică: 28 februarie, seara – Luna sperie cloșca cu pui

Îeși afară în seara de 28 februarie și privește înspre vest: de cu seară până la miezul nopții Luna se va afla în preajma roiului stelar Pleiade (numit și Cloșca cu Pui, Messier454, Subaru). Cea mai strălucitoare stea din roi se numește Alcyone.

Luna sperie cloșca cu pui - 28 februarie, ora 20
Luna sperie cloșca cu pui - 28 februarie, ora 20

A fost nor? Pe luna viitoare…

10 comments

  • Cursul de la Observatorul astronomic Urseanu, din perioada 2010 – 2011. Au predat Adi Sonka, Mihai Dascalu… Nu vreau sa fiu patetic, dar o adevarata incantare, un regal intelectual. L-as mai urma inca odata, oamenii astia au cu adevarat pasiune in ceea ce fac si asta ii diferentiaza net de ceilalti din jurul nostru, facandu-i cu adevarat deosebiti, de care iti aduci aminte.

 1. Nu pot sa nu ma arat putin interesat de toata aceasta treaba. Totusi sunt cateva intrebari pe care in mod normal, le-as fi adresat printr-un mesaj lui Adi, dar cred ca raspunsurile sunt de interes public, deci le voi adresa aici:
  -cat costa cursurile?
  -aceste cursuri sunt calificate (un cursant este evaluat pentru ca la final sa i se dea o diploma sau certificat care atesta prezenta la acest curs) ?
  -cat costa cursul?

  • Da Sorin, eu sunt! Si bucuros de intalnire virtuala! Hai ca ne adunam macar pe aceasta cale, daca anul trecut nu am reusit sa ajung la voi. Anul asta sigur!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s