Școala de vară de astronomie

Călătorii în spațiul cosmic, aselenizare și meteoriti: o serie de discutii cu teme astronomice.

Foto: http://www.fundatiacaleavictoriei.ro
Foto: http://www.fundatiacaleavictoriei.ro

Din 29 iulie.

Va invitam la o un atelier de astronomie cu Adrian Sonka care isi propune sa abordeze si analizeze cu atentie temele cele mai interesante si controversate din domeniul astronomiei, cu ajutorul imaginilor si filmuletelor.

Temele celor cinci intilniri sint:

1. Spatiul cosmic – cucerit!
Află cum se merge în spațiu și de pe ce corp ceresc poți deveni cosmonaut cu bicicleta. Primii oameni în spațiu, primele misiuni spațiale și stațiile spațiale. Află de ce plutim în spațiu cum este viața de cosmonaut.

2. Aselenizarea – cea mai importantă călătorie spatială de până acum
Află cum s-a ajuns pe Lună, cum au decurs misiunile spațiale selenare și ce am aflat în urma acestora, cu filme și fotografii de la fața locului. În plus, descoperă cum am putea merge pe Marte.

3. Impact – fereste-te, cad meteoriti
Anual pe Pământ cad sute de tone de meteoriți. Află ce se întâmplă dacă va cădea un asteroid la tine în cartier. Descoperă când (și dacă) se va produce următorul impact și ce putem face pentru a ne proteja.

4. Unde sunt extraterestrii?
Descoperim împreună numărul civilizațiilor extraterestre din Galaxie. Află cum și unde am putea descoperi alte civilizații, precum și modul în care am putea comunica cu ele.

5. Soarele – prieten sau dusman?
Erupții, explozii, raze X și raze gamma, furtuni geomagnetice. Află ce are Soarele cu noi și ce putem face pentru a ne proteja. Discuție despre viitorul (evoluția) Soarelui și modul în care poate continua viața pământenilor

Detalii aici: http://www.fundatiacaleavictoriei.ro/2013/scoala-de-vara-de-astronomie-spatiul-cosmic-aselenizare-si-meteoriti/

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s