Cu ce te minte astrologia: constelațiile înseamnă ceva

Dintotdeauna oamenii au văzut pe cer forme, ziua pe nori iar noaptea în stele.

Astfel, cerul a ajuns să fie împărțit în constelații care nu trebuie luate în serios.

Desenele de pe cer, compuse din stele strălucitoare, apar numai în mintea noastră și se numesc „constelații”. Originea multora se pierde în negura timpului, dar suntem siguri că folosim în prezent câteva constelații create în antichitate. Suntem siguri pentru că astronomii din vechime s-au preocupat și au menționat constelațiile folosite în vremea lor, primul fiind Ptolemeu (cca. 150 e.n.). Originea lor însă este și mai veche, mesopotamienii fiind cei care au descris primele constelații.

Rând pe rând constelații noi au fost inventate de diferite popoare, cerul fiind populat cu animale domestice sau sălbatice, zei/zeițe și diferite obiecte. În prezent în astronomie se folosesc 88 de constelații, fiecare având granițele ei, stabilite din nevoia de a ști în ce constelație se află stelele sau alte obiecte cosmice.

Adevărul este că noi căutăm inconștient forme în orice direcție privim. Fenomenul se numește „pareidolie” și este responsabil pentru formele din nori, de pe cer noaptea, de pe copaci, feliile de pâine unse unt, pereții proaspăt zugrăviți, fața lui Arsenie Boca pe norul de la Hiroshima sau de oriunde.

Chiar dacă avem constelații stelele care le compun nu au nicio legătură una cu alta (decât în rare cazuri), fiind situate la depărtări diferite de noi. Ba mai mult: uneori stele aflate în constelații diferite au legătură fizică una cu alta! Împărțirea cerului în constelații este pur subiectivă și s-a produs pe filieră istorică și nu pentru că desenele imaginare cerești ar însemna ceva.

Dacă le luați în serios faceți o greșeala, asemănătoare cu cea pe care ați face-o dacă o vedeți pe Madonna pe o frunză de ficus dintr-o bodegă de sat. Acolo nu este Madonna! Doar vi se pare.

Filmele din acest articol, sau din această colecție, reprezintă câte o călătorie până la cea mai strălucitoare stea din fiecare constelație zodiacală. Cunoscând distanța până la 114.655 de stele este ușor să ne dăm seama și de distanța dintre ele. Suntem capabili în prezent (de 22 de ani) să reprezentăm 3D toate aceste obiecte și putem și să ne plimbăm printre ele. Pe măsură ce ne depărtăm de Pământ vedem cum forma constelațiilor se modifică, în funcție de depărtarea stelelor față de noi.

Oamenii care obișnuiesc să se împartă în Lei, Fecioare, Balanțe, Raci, Gemeni, Tauri și alte animale, folosesc repere inexistente. Practic folosesc formele care apar pe igrasia băii proprii, făsă să intuiască existența altor băi.

 

6 comments

 1. salut,
  descoperire recenta pe youtube: multe filmulete care afirma ca pamantul este plat, nu e sferic…ce parere ai?

 2. Parerea mea este ca titlul filmului se potriveste perfect: “The greatest deception”. Adica este o tentativa de vrajeala. Am vazut curbura Pamantului, deci Pamantul nu e plat…

 3. Are si o prezentare referitoare la stele…

  NASA and modern astronomy claim that star-trails in the Southern Hemisphere rotate clockwise, while those in the North rotate counter-clockwise and provide this as proof positive of their spinning ball-Earth. In reality, however, the Earth is an extended flat plane and all the stars and other celestial bodies rotate East to West around Polaris, the only non-moving star in the sky situated perfectly in line directly above the North Pole. The so-called “South Pole” and South Pole star “Sigma Octantis” are both myths – complete fabrications to bolster their ball model. The following video exposes the entire hoax and explains in detail how star-trails work on the flat Earth model, and how they do NOT on the ball. Special thanks to My Perspective, Aaron Dover, David Kay, and all the other flat Earthers who have helped uncover the truth about this key issue.

 4. Siiigur, Steaua Sudului este o inventive pentru ca nu se potriveste in modelul lor…
  Cand datele te contrazic, le ignore. Reteta succesului…

 5. Intr-un fel, articolele pe tema cu astrologia sunt bune, deoarece compenseaza cantitatea enorma de vorbarie de proasta calitate a “astrologilor”.

  Dar, in alt fel, toate aceste articole mi se par copilaresc de superficiale. E ca si cum s-ar scrie, intr-un ipotetic articol intitulat “Cu ce ne minte muzicologia” urmatoarea idee:”Muzicologia afirma ca, prin motivul central al Simfoniei a V-a, compozitorul ne dezvaluie o esenta a destinului sau greu incercat. Dar asta e doar o pacaleala, acolo sunt doar trei sunete destul de rapide, de aceeasi frecventa, urmate de unul mai lung, de frecventa mai joasa,asa cum se poate masura pe orice osciloscop. Nici un muzicolog nu ne poate arata pe osciloscop acel pretins mesaj al compozitorului, deci e o aberatie, iar muzicologii sunt un fel de sarlatani”.

  Sau, cum spunea un “popa”: “Adevarul despre Dumnezeu nu il puteti afla de la orice om, ci numai de la preotii Sfintei Biserici Ortodoxe”. Bineinteles! Viata lui Filippo Neri a fost dominata de minciuna, pentru ca nu a fost ortodox.

  Aceasta atitudine se numeste fundamentalism ( in primul caz, stiintific, in al doilea, religios ) si este larg recunoscuta drept “mental disorder”.

 6. ;))
  Ex-NASA artist Mathew Powerland , alias Math Boylan, discloses the truth about NASA and area 51 and the use of intel and actors to defraud the world of physics and mathematics of truth: the world is exactly as stated on the globalist flag of the UN, it’s flat. With the sun rotating in concentric spiral aound the magnetic north and surrounding our continents with a 360 degree sheet wall of ice known as the beginning of the endless surround ice plate known as antarctica across which other geothermal earth pockets exist with light stars known as sun’s rotating and generating convective geo-magnetic hydro heat from magnatised meteors that pummel the infinite expanding plate of our firmament : the floor of the universe and or the galactic plate.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s