Din 2005 am luat imagini la Lună și planete printr-un telescop Celestron cu diametru de 235 mm și distanța focală de 2350 mm, adică un C9.25. Am avut la dispoziție o cameră web Philips Vesta Pro.

Imaginile au fost luate de la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”, în ultima jumătate a anului 2005.
1
Imagini din dimineața de 25 august 2005, când Luna se afla la patru zile înainte de Ultimul Pătrar. Rima Ariadaeus și craterul Maurolycus au fost observate cu ajutorul unei lentile barlow de 2x, restul imaginilor fiind făcute prin camera atașată la ocular.
2
În dimineața de 26 august 2005, Soarele apunea peste Montes Apenninus, Alpes și Caucasus. Am prins în imaginile luate prin telescopul C9.25 câteva zone cu șanțuri de lavă (rimae) și Vallis Alpes (Valea Alpilor). La baza munților Hadley am surprins și Rima Hadley, locul de aselenizare Apollo 15. În colecție se află și două mozaicuri.
3
În dimineața de 28 august faza Lunii era după Primul Pătrar. Soarele apunea în craterele Plato și Clavius, fiind vizibil domul din preajma craterului Gambart. Imagini luate prin C9.25 și cameră Philips Vesta Pro.
4
În seara de 17 septembrie 2005 Luna era aproape Plină. Am luat imagini în zona terminatorului cu formațiuni foarte cunoscute precum craterele Aristarchus și Herodotus, Vallis Schroteri și Reiner Gamma. Am mai prins și Mons Rumker, un fel de munte din domuri vulcanice și craterul parțial distrul Eddington. Imagini luate prin C9.25, f/10 și cameră Philips Vesta Pro.
5
Imagini făcute pe 28 septembrie 2005. Luna se vedea în a doua jumătate a nopții. Am doar trei imagini, una făcută cu barlow 2x, a formațiunii Schiller.
6
Pe 21 octombrie 2005 am avut Luna la trei zile după faza de Lună Plină. Am captat câteva imagini cu imensul crater Janssen și sistemul munți-crater Archimedes.
Imagini luate prin C9.25 și cameră Philips Vesta Pro.
7
26 octombrie 2005 – Luna se afla la o zi după Ultimul Pătrar. În imagini se văd domurile Gambart și Keis, craterul Pitatus și rimele interioare, dar și rimele Hesiodus. Imagini luate prin echipamentul obișnuit (vezi mai sus).
8
Pe 9 decembrie 2005 o librație favorabilă a limbului estic a scos la iveală mări aflate în emisfera care de obicei nu se vede de pe Pământ. Găsiți imagini cu Mare Humboldtianum și Mare Smythii. Craterul Clavius se afla în întuneric. O configurație luminoasă favorabilă se găsea și în zona craterului Birt și a zidului drept (Rupes Recta).
Am luat și imagini cu un barlow 2x a munților Bradley și a lanțului de cratere de lângă Ptolemeus. Imagini luate prin telescop C9.25 și cameră Philips Vesta Pro.
9
În noaptea de 19 spre 20 decembrie Luna era la două zile după Lună Plină. Majoritatea imaginilor de mai jos sunt făcute printr-un barlow de 2x, pus la telescopul de 235 mm. Camera folosită: Philips Vesta Pro.
Soarele apunea peste domurile Cauchy, iar Lacus Mortis și craterele Posidonius și Fracastorius se văd excelent, împreună cu rimele din zonă.
10
21 decembrie 2005 – o seară cu puține imagini, toate făcute printr-un barlow de 2x. Se poate vedea cum apune Soarele în craterul Teophilus. Se văd foarte bine domurile din preajma craterului Arago.
Acestea au fost imaginile din 2005.