Pareidolia loveste din nou

Atunci când recunoști fără să vrei forme în ceva ce nu are formă se numește că ai fost păcălit de „pareidolie”. Recent o asemenea victimă a fost băgată în seamă de către postul realitatea tv. Persoana a descoperit un cartof făcător de minuni (vizuale): în interiorul acestuia se afla o cruce.

 

Crucea din cartof
Crucea din cartof

 

Desigur că simbolurile arhicunoscute sunt „văzute” inconștient mai ușor, cele mai cunoscute fiind fețe ale celebrităților (Elvis,  Prințesa Diana iar recent și Michael Jackson) și crucile.

Poate cel mai cunoscut caz de pareidolie este fața de pe Marte.

 

Pareidolie pe Marte - regiune Cydonia - 25iulie1976
Pareidolie pe Marte - regiune Cydonia - 25iulie1976

Găsiți senzaționala știre chiar aici: http://www.realitatea.net/stirea-cititorului-sfanta-cruce-din-cartof-vezi-foto_797454.html.

Nu am aflat un lucru: ce s-a întâplat cu planta erbacee din familia solanaceelor? A fost prăjita/fiartă sau mumificată?

 

3 comments

  1. Am gasit si noi o cruce intr-un cartof chiar in seara de Inviere :)) Fenomenul ar fi trebuit sa aiba impact dublu, doar ca pentru noi era o zi ca oricare alta … in care ne era pofta de cartofi!
    Am vazut cazul unui baietel care orbise la varsta de 3 ani… Dupa 40 de ani i-au fost refacuti ochi,i dar el tot nu reusea sa vada deoarece “biblioteca” lui vizuala era goala iar creierul nu putea completa imaginile pe care le vedeau ochii.
    Ce ti se baga in cap de mic, aia vezi! :))

  2. de fapt , nu sunt sigura, dar si constelatiile vazute depe terra au o forma , dar din spatiu nimic nu este la fel! oricum pentru astronomi , repet astronomi nu astrologi , conteaza doar propietatile constelatiilor de baza gruparea unor stele, depistarea stelelor sau a planetelor si calendarul .

  3. E posibil ca planta erbacee sa fie pastrata la loc de cinste,poate va face minuni cine stie,ca noi romanii inca mai credem in ape care se despart in doua…,bete care se transforma in serpi…., etc…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s