Dacă nebuloasele „Ochiul lui Dumnezeu” și „Mâna lui Dumnezeu” sunt obiectele astronomice favorite ale voastre, iată și alte dovezi de pareidolie cosmică, fără încărcătură emoțională.
Nebuloasa „vulturul în zbor” se află în constelația Cepheus și reprezintă doar un nor de praf interstelar care reflectă lumina unei stele.

Mai jos avem nebuloasa „fantomele pe sârmă”, un inocent nor de praf insterstelar din Cepheus. Întrebarea este: fantomele stau cu fața sau cu spatele la noi?

O creatură sinistră se întinde să mănânce o biată galaxie. Putem numi această grămăjoară de praf și gaz nebuloasa „Ce-aș mânca o galaxie”. Se află în constelația Puppis și se vede numai în fotografiile cu expunere îndelungată. „Biata” galaxie se află la zeci de milioane de ani lumină de noi și conține sute de miliarde de stele plus mii și mii de nebuloase Nebuloasa sinistră, însă, face parte din Galaxia noastră.

Nebuloasa „cap de cal” se află în Orion și reprezintă un nor opac de materie instestelară (praf și gaz) suprapus peste o nebuloasă de emisie (gaz care emite lumină).

Pe cer avem multe obiecte care seamănă cu lucruri familiare din viața noastră de zi cu zi. Problema este că unii le iau în serios…
Ce frumos!… Ce n-as da sa pot vedea asa ceva prin telescopul meu…
Doar nebuloasa cap de cal se poate vedea prin telescop, din afara orașului.
ce n-as da sa am si eu telescop.. :))) .. ma gandeam , nebuloasa vulturul in zbor, parca seamana mai mult cu o pasare phoenix.. nu?
Dar sunt chiar superbe! Parca este opera unui artist in domeniul plastic…e superb!
Dar puteti vedea! Cate nebuloase nu sunt in jur, mai ales la noi 🙂
P.S. Referitor la subiect, foarte frumos!
[…] funcționează fie că vorbim despre Soare, nebuloase sau planeta Marte. Tot ce trebuie să facem este să nu o luăm în serios. […]