Cu avionul în jurul Lunii

Este adevărat: nu poți zbura cu avionul în jurul Lunii pentru că nu există aer.

Pământul este frumos de la zece mii de metri, dar Luna îți ia cu adevărat răsuflarea.

Dar pe Pământ se poate, toți am mers și ne-am aflat la 10.000 m înălțime. În fimul de mai sus vedem Luna de la aceeași înălțime, prin camerele uneia dintre sondele GRAIL.

Două lucruri sunt mai importante:

1. Camerele de la bordul sondelor GRAIL arată cam așa și au fost puse acolo doar pentru ca niște copii de gimnaziu să se poată juca de-a astronauții.

2. Pe Lună, în lumina Soarelui sunt 100° C. La umbră minus zeci de grade iar noaptea -100° C. Arată bine dar este total neprimitoare.

Mai jos vedem Luna filmată de la 11.000 m altitudine de sonda japoneză Kaguya, cândva în primăvara lui 2009

Un lucru este important:

1. Filmul de mai sus, în care vedem suprafața unui alt corp ceresc ca din avion, are 2000 și ceva de vizualizări. Aberantul film Japan offers proof of Civilization on Moon, ales la întâmplare pentru că apare în youtube lângă cel al sondei Kaguya, are 871.586 de vizualizări.

Oamenii normali sunt în minoritate.

2 comments

  1. Asta cu “Oamenii normali sunt in minoritate” cat de adevarata este afirmatia asta !! Insa problema este ca sunt in “foarte minoritate” , adica in minoritate foarte mica……….

  2. Ca sa creasca un copil, trebuie oarecum sa-l fortezi cu mancarea, el dorind mai mult sa se joace. Ca sa se instruiasca un om, trebuie oarecum sa-l fortezi sa “invete”, oferindu-i pe toate canalele accesibile informatii exacte.
    Are cineva interes sa fim “normali” ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s