Strălucirea cometei ISON a scăzut destul de mult după trecerea pe lângă Soare. Cometa este acum fie un nor de particule fine, fie un mic nucleu. Totuși putem urmări în următoarele zile locul de pe cer pe unde trece cometa. Folosiți un binoclu și faceți observații din afara orașului.

Cometa se vede dimineața, în jurul orei 6:30, în stânga planetei Saturn. Căutați pe cer planeta Saturn și stelele aflate în stânga, până ajungeți la locul în care ar trebui să se afle planeta. Îndreptați binoclul în acea zonă și cautați o pată difuză.

După 5 decembrie cometa se află mai sus pe cer, dar cei care au orizontul de răsărit liber pot încerca din dimineața de 3.
Încă nu se cunoaște strălucirea aparentă a cometei așa că așteptați-vă să nu o vedeți…
si ce spectacol se anunta cu aceasta cometa prin primavara !
cometa se vede foarte bine si azi din Rm Valcea intre orele 18 – 19:10 .. o vad de o luna si jumatate si inca se vede si acum foarte clar cu ochiul liber si nu a murit cum se spune sau ne mint oamenii de stiinta !! daca nu crede cineva sa vina in valcea sa o vada intre orele prezentate de mine intre sud-vest si nord-vest, punctul maxim este fix vest! … afirm si confirm ! altceva nu poate fi din motiv ca nu era nimic pana acum o luna, doua.