Eclipsele de Lună la români

După cum vedeți modul în care sunt prezentate eclipsele de Lună nu s-a schimbat mult în ultimul timp. Cei din trecut aveau o scuză: cunoștințe științifice insuficiente.

Cei care scriu la rubrica „Sci Tech” oare ce scuză au?

Descrieri ale eclipselor de Luna observate din România
Descrieri ale eclipselor de Luna observate din România. Sursa: Cronica Observațiilor Astronomice Românești, Vasile Mioc, Damaschin Mioc, Editura Științifică și Enciclopedică, 1977; site-urile mentionate (la data de 14 aprilie 2014)

3 comments

  1. Misterele nedezlegate au o fascinaţie mai mare decât căutarea şi, descoperirea, confirmarea şi reconfirmarea… Dacă în trecut era scuzabil, pentru unii e şi azi mai uşor de trăit astfel. Refugiul în fenomenele necunoscute, credința în nedovedit și presupus m-au fascinat şi pe mine, dar e vremea pentru un pas înainte. În lumea de azi, plină de informaţii, de aplicaţii şi dovezi, a nu fi convins că între eclipsă și apocalipsă e doar o rimă …

  2. Nu au scuze, dar au interese majore financiare sa mentina starea de ignoranta specifica secolului al XV-lea. Apoi cativa “ziaristi” care nu fac diferenta intre astrologie si astronomie (si sunt destui) preiau stire si o transmit mai departe.

  3. amuzanta postare, felicitari.

    sa nu fim severi, este adevarat ca oamenii se sperie de fenomenele rare, chiar si atunci cand le inteleg.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s