În seara de 30 iunie 2018, în București vor avea loc evenimente cu ocazia „Asteroid Day”. Puteți asista la două prezentări despre asteroizi și la observații în direct cu asteroizi care trec pe lângă Pământ.

Cel mai spectaculos eveniment se produce la Institutul Astronomic al Academiei Române, situat în Parcul Carol, pe strada Cuțitul de Argint nr. 5. Programul începe la ora 20:40 și se termină după ora 22, cu observarea câtorva asteroizi care trec în acea noapte pe lângă Pământ, cu un telescop situat în curtea Institutului. Dacă vor fi nori, se vor vizita cele mai mari instrumentele astronomice din țară.
Programul evenimentului:
Ziua asteroidului la Institutul Astronomic al Academiei Române – 30 iunie 2018
În seara de 30 iunie 2018, află despre asteroizi de la specialiști. Institutul Astronomic al Academiei Române te invită la Ziua Asteroidului, sărbătoare internațională, cu ocazia căreia poți afla de ce este nevoie să fim cu ochii pe cer.

De la ora 20:40 te invităm la o prezentare în care vei vedea câți asteroizi s-au descoperit până în prezent și cum se fac observațiile astronomice. De la ora 22 poți vedea cu ochii tăi imagini cu asteroizi care trec în prezent pe lângă Pământ, imagini luate în acel moment de un telescop de mari dimensiuni.
Programul:
20:40 – 21:30 – Prezentare despre numărul de asteroizi descoperiți până în prezent. Prezintă Adrian Șonka
22 – 24 – Observații astronomice: imagini în direct cu asteroizi care trec pe lângă Pământ. Această activitate se ține numai dacă este senin.
Loc de desfășurare: Institutul Astronomic al Academiei Române, str. Cuțitul de Argint, nr. 5. Participarea este gratuită.
Ziua asteroidului la Muzeul Municipiului București – Palatul Suțu – 30 iunie 2018
Impact cu asteroizii. Care sunt șansele?
Peste 15.000 de asteroizi din sistemul solar au traiectorii care îi aduc în apropierea Pământului, iar multe corpuri cerești poartă amprentele a milioane de ciocniri devastatoare. În prezentarea noastră vom vedea câți asteroizi s-au descoperit până în prezent, câți ne amenință planeta și ce s-ar întâmpla dacă unul dintre ai ar avea GPS și ar cădea într-un loc binecunoscut din București.

Prezentarea se ține la Palatul Suțu – Muzeul Municipiului București. Detalii în afișul de mai sus.