Luna mai 2019 – evenimente astronomice

În luna mai 2019 pică Ziua Astronomiei și cu ocazia aceasta se vor organiza mai multe evenimente. Cine dorește să privească prin telescop sau să vadă cum arată un pasionat de astronomie poate participa gratis la evenimentele de mai jos.

Le-am ales pe cele despre care am aflat până pe 8 mai 2019.

1. 11 mai 2019 de la 19 la ora 04 – Ziua astronomiei la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”

Aici lucrez eu și cunosc programul bine. La ora 19 va fi o prezentare de astronomie la Palatul Suțu – Muzeul Municipiului București. Prezentarea se numește călătorie prin Univers. Apoi urmează o noapte de observații astronomie (dacă o permite vremea) la Observatorul Astronoimc. Puteți veni de la 21 până lao ra 3:30.

2. 12 mai de la 18 la 22 – Cluj Napoca -Ziua Astronomiei Cluj-Napoca 2019 – Organizată de Societatea Română pentru Astronomie Culturală

Un eveniment care va avea loc în Parcul Central, lângă Casino. Anunțul oficial este aici (Facebook). Mai mult ca sigur se vor face observații astronomice. În anunț este specificat faptul că evenimentul are loc doar în caz de vreme favorabilă așa că verificați prognoza meteo.

 

3. 25 mai de la 17 la 22 -București – Astrofest 2019 – Organizată de Știință & Tehnică

Se va ține la Park Lake Mall în București și vor participa multe asociații de astronomi amatori. Anunțul oficial este aici.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s