Prezentare de astronomie – 15 iunie 2019

Sâmbătă seara, de la ora 19, la Palatul Șuțu – Muzeul Municipiului București are loc prezentarea „Câte stele sunt pe cer”.

 

Roiul stelar din preajma stelei tau Canis Majoris. Foto: ESO
Roiul stelar din preajma stelei tau Canis Majoris. Foto: ESO

Folosind date astronomice reale, imagini și cataloage stelare, putem vedea câte stele s-au descoperit până în prezent pe cer.

Iata și informații mai pământene despre prezentare:

Prezentarea durează aproximativ 55 de minute și se va taxa cu un bilet de intrare de adult (5 lei). Locurile sunt limitate (80-100) și se ocupă în ordinea sosirii (începând cu ora 18:30). Prezentarea începe la ora 19:05 sau mai devreme, dacă locurile din sală se ocupă înainte.

Mai multe informații despre prezentările noastre: http://astro-urseanu.ro/calatorie-univers.html.

In imagine: roiul stelar din preajma stelei tau Canis Majoris. Foto: ESO.

2 comments

  1. Buna ziua, domnule Sonka,Am venit cu incantare la una dintre prezentarile dvs la Palatul Sutu. Am fost dezamagita pentru prezentarea a fost facuta pentru intelesul copiilor. Eu doream ceva mai serios, mai matur, cu mai multe informatii stiintifice, pe intelesul adultilor. Poate veti face si astfel de prezentari…sper.La final v-am pus o intrebare si mi-ati raspuns ca unui copil. Unii dintre noi mai cunosc diverse lucruri,nu trebuie sa ne subestimati. Sper sa revizuiti prezentarile…E doar o sugestie. Nu e cu rea intentie. Va admir pentru ce faceti.Multumesc!O zi frumoasa! Eliza-Bianca Simionescu0744.613.797

    • Va inteleg si stiu ca unii oameni se asteapta la mai multe. Prezentarile sunt de „sambata seara”, moment cand toata lumea trebuie sa se distreze, afland si ceva nou. Cat timp am in sala persoane de la 6 la 100 de ani, informatiile trebuie prezentate pentru media de varsta. Oricum, multumesc pentru sugestii si comentarii.

      Daca doriti prezentari de specialitate va invita la conferinta Facultatii de Fizică din București care se tine pe 21 iunie. Iata mai multe detalii: http://fizica.unibuc.ro/SSFFB/Conference.php?ConfID=20

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s