În ce mai cred oamenii din secolul 21

Luna Plină. Foto: T.A.Rector, I.P.Dell'Antonio/NOAO/AURA/NSF
Luna Plină. Foto: T.A.Rector, I.P.Dell'Antonio/NOAO/AURA/NSF

Oamenii cred că în timpul unei eclipse de Soare peste acesta se află umbra Lunii… Atunci cine iluminează Luna și cum de o umbră poate acoperi Lumina unei stele?

Oamenii cred că atunci când faza Lunii este în creștere, părul crește mai des. Se duc la coafor sau frizer (adică la stilist) și profită. Nu am întrebat pe nimeni dacă funcționează și la părul din zonele mai puțin vizibile…

Alții cred că atunci când este Lună Plină sau Lună Nouă nu trebuie să te operezi. Motivul este evident: din cauza mareelor Lunii apa din organismul tău se umflă și operația este riscantă. Nu au auzit că gravitația Lunii nu umflă apa ci deformează Pământul iar apa ia forma acestuia… Plus că mareele se produc zilnic nu doar la Lună Plină sau Nouă.

Dacă gravitația Lunii ar mări volumul apei am putea pune un pahar cu o picătură de cola înspre Lună și când este Plină s-ar umple paharul…

One comment

 1. Buna seara,

  Ce parere aveti despre ” Calendarul lucrarilor agricole in functie de fazele lunii ” ? In care se spune de ex ca plantele ar acumula mai multa apa in anumite perioade, (cand luna urca ) si de aceea atunci ar fi mai bine sa se recolteze fructele ( ele fiind astfel mai zemoase) … Sau ca ar fi bine sa se taie pomii/ florile atunci cand luna coboara, caci atunci “coboara” mai multa seva si astfel ranile provocate sunt mai usor de suportat si plantele / pomii isi vor reveni mai repede ? Ca plantele sunt mai firave cand e luna plina…ca nu ar trebui sa se faca niciun fel de lucrari agricole cand e luna noua si timp de 2 zile inainte si dupa ea ? Iar cand e luna plina sa se faca doar ierbicidari/tratam cu insecticide..
  Ca in ultimul patrar e timpul ideal pt insamantari ?
  S-au constatat efecte asupra oamenilor (insomnii….) sau plantelor in diferite faze ale lunii?

  Cu stima,
  Camelia Sabie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s