Nu e nevoie să ne speriem pentru că asteroidul 2011 MD va trece pe lângă planeta noastră. Va trece însă destul de aproape, pe la 15.000 km de Pâmânt.
Avem sateliți artificiali care se rotesc în jurul planetei de la o depărtare mai mare, cei geostaționari (la 36.000 km) și cei GPS (la 18.000 km) iar 2011 MD se va afla pentru scurt timp mai aproape de noi decât sateliții după care se ghidează banalele GPS-uri.
Mai jos (și sus) găsiți două animații în care se vede geometria apropierii și una în care veți vedea cum arată planeta noastră văzută de pe asteroid. Se vede în animația de mai jos cum traiectoria asteroidului va fi modificată de către forța de astracție a planetei noastre. În sistemul solar orbitele corurilor mai mici se modifică ori de câte ori se apropie de un obiect mai mare (mai masiv).
Imaginați-vă că sorbiți un ceai rece, la temperatura spațiului, pe un șezlong pus printre bolovanii de pe asteroid și priviți prin casca costumului spațial, cu ochiul liber, planeta noastră. Ca în animația de mai jos se va vedea.
[…] în fiecare lună se pot descoperi asteroizi noi iar aceștia nu se vor afla în animații (vezi exemplul lui 2011 […]