Conjuncție Venus-Pământ-Lună

Tranzitul lui Venus de pe 6 iunie va fi interesant dar eu vreau sa fiu pe Soare atunci.

Hai pe Soare
Hai pe Soare

De acolo se va vedea o apropiere între Venus, Pământ și Lună.

Nu este prea comod pe Soare (sau lângă el) dar cu puțină răbdare și un binoclu bun vom vedea ceva spectaculos. Când Venus trece peste Soare (văzut de pe Pământ) înseamnă că cele trei corpuri se află în același plan.

Apropiere între Venus, Pământ și Lună. De pe Soare...
Apropiere între Venus, Pământ și Lună. De pe Soare…

Nu ar avea sens să mergi pe Venus care se află între cele două obiecte: de acolo vei vedea Pământul în opoziție cu Soarele. Asta înseamnă că Pământul răsare când apune Soarele și apune când răsare Soarele. Ai vedea un Pământ „plin” dacă cerul nu ar fi acoperit mereu de nori.

De pe Soare lucrurile se schimbă. Venus va trece foarte aproape de planeta noastră și de Lună. Se vor afla amândouă în constelația Ophiucus, nu departe de steaua Antares din Scorpius. Venus va fi mai strălucitoare decât Pământul și amândouă vor fi „pline” (adică se va vedea întreg discul).

De abia aștept!

4 comments

  1. Buna seara!
    Am urmarit pe Stereo Science Center, STEREO Behind COR 1, imaginile cu soarele, consecutiv, din mai pana acum; la un moment dat apare un corp ceresc de o forma ciudata, foarte mare in comparatie cu celelalte astre, care apare in curs de cateva minute, sta acolo nemiscat pana la inceputul acestei luni, cand dispare tot in cateva minute, lasand insa o umbra in locul in care a fost; as vrea sa va trimit fotografiile sa-mi spuneti parerea dvs., imi puteti da o adresa unde sa vi-l trimit?
    Multumesc!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s