În momentul de față pe cer se află multe comete, cam 3500, majoritatea atât de departe de noi încât nu mai se pot vedea prin niciun telescop.

Și pentru că cele mai multe comete nu se mai pot vedea, am ales-o pe una pe care nu o să o mai vedeți niciodată.
Cometa se numește C/2014 E2 (Jacques) și trece pe lângă Soare la fiecare 18.000 de ani. A făcut-o la începutul lunii iulie 2014, când s-a aflat la 99 de milioane km de el și se pare că nu s-a simțit bine.
În acele zile nu a putut fi văzută de pe Terra pentru că s-a aflat pe cer odată cu Soarele, dar s-a văzut foarte bine din spațiu.
A fost văzută în imaginile luate cu telescopul spațial solar Stereo-A, aflat atunci cumva în spatele Soarelui față de Pământ.

Cometa s-a putut vedea într-una din camerele aflate pe satelit care nu este îndreptată înspre Soare, ci mai departe de el, exact când s-a aflat la cea mai mică depărtare de Soare. Am putut vedea cometa în toată splendoarea ei, cu o coadă de praf care a trebuit să suporte capriciile erupțiilor solare.
În animația de mai sus se vede cum cometa evoluează ca strălucire, mărime și poziție față de Soare. Începând cu 3 iulie o parte din coada cometei se desprinde și este aruncată în spațiu de suflul unei erupții solare de mare intensitate.
În centrul imaginilor de mai sus se află planeta Venus, Soarele este la dreapta și în stânga se vede o parte din echipamentul aflat la bordul sondei.
Acum, pe 10 martie 2023, cometa Jacques se află la 3 miliarde km de noi și nu o mai deranjează nimic.